Martinská husa a košt Svatomartinského vína v Národním zemědělském muzeu v Praze.

24.11.2008 14:19

O víkendu 15. a 16. listopadu zažila Letná již druhý ročník Martinské husy a koštu Svatomartinského vína . Na dvoře NZM hřměly historické traktory, zdejší restaurace nabízela tradiční pečenou husu se zelím a knedlíkem, domácí farma a poníci lákali děti, pekly se zde koláče, degustovalo pštrosí maso. Navzdory probíhající rekonstrukci budovy, ožily všechny její expozice, výstavní prostory i chodby. Malování voskem, dráteníci, perníkáři, bramboráři, medovina, ovocné pálenky, kozí sýry a salámy. Vonělo zde tradiční čerstvé pečení a zdobení koláčů a posvícenských hnětýnek, návštěvníci ochutnávali plněné bramborové knedlíky, šlejšky, špenátové noky, vošouchy, bramborové placky či povidlové taštičky. V expozici traktorů nabízelo k ochutnání i prodeji 9 vinařských firem 43 vzorků Martinského či mladého vína. Nechyběl cimbál a řízené degustace.

Orientace managementu NZM zakládá akci na spojení tradice české gastronomie a surovin spojené s degustacemi, ukázkami řemesel i třeba možností ozdobit a upéct si svůj posvícenský koláč. Záměr se ukázal jako perspektivní a návštěvnicky velmi atraktivní. S návštěvou více než 6.500 osob mohou být tedy spokojeni nejen organizátoři , ale i sponzoři akce.

Vyhledávání

 

No Flash Plugin detected.
 

gastroahotel © 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode